top of page

Bachelor i USA på NORAMs partnerskoler

NORAM har ikke egne stipender på bachelornivå. Derfor samarbeider vi med utvalgte skoler som tilbyr stipend til norske studenter. Ved de fleste skolene får du stipend når du får opptak. og mange av skolene lar deg også begynne rett på 2. året, slik at du kan fullføre en bachelorgrad på 3 år i stedet for 4. Dette er opp til hver enkelt skole å vurdere ut fra overførbare studiepoeng (transfer credits).

Vi garanterer ikke opptak direkte på 2. året ved noen av skolene, og oppfordrer søkere til å kontakte oss og skolen for detaljer. 

Dette er seriøse, anerkjente universiteter som er genuint interessert i norske studenter. Skolene ligger spredt rundt i USA, og du kan studere nesten alle fag. Klikk deg inn på de ulike skolene nedenfor for å få mer informasjon.

 

Du søker om opptak direkte via NORAM, og vi bistår gjerne i løpet av søknadsprosessen. Det er ingen søknadsavgift, du betaler kun porto for å sende inn dokumentasjon til NORAM.

 

Merk at priser på tuition/room & board kan ha endret seg siden de ble oppdatert på våre sider. Tuition justeres hvert år, og ofte er ikke disse tallene klare før tett opp mot semesterstart.

Augsburg University

Minneapolis, Minnesota

Augsburg University  har en fantastisk beliggenhet i et urbant, pulserende og livlig nabolag i Minneapolis, Minnesota, og er formet av sine globale omgivelser. Universitet har stor tilhørighet til Norge, og er en del av The Twin Cities (Minneapolis og Saint Paul), som er rik på flotte museer og samtidskunst, konserter samt sport og friluftsliv. 

Les mer her

California Lutheran University

Thousand Oaks, California

California Lutheran University ligger i Thousand Oaks, California, midt mellom Los Angeles og Santa Barbara. Det er ca. en time hver vei, og ca. 30 minutter til Malibu som er kjent for sine strender. Skolen ble stiftet i 1959, og området skolen ligger på ble donert av en nordmann og har dermed litt norsk tilknytning, og har til og med et skandinavisk senter på campus.

Les mer her

Central Washington University

Ellensburg, Washington

Central Washington University er en offentlig, fireårig universitet i Ellensburg, WA, som ligger bare 90 minutter fra Seattle. Gode professorer og ansatte skaper et studiested som oppfordrer og støtter til faglig og personlig utvikling, for studenter med alle bakgrunner. Skolen har ca 10 000 studenter, både for bachelor og master. Campusen i Ellensburgh har over 500 internasjonale studenter årlig, fra hele verden. 

Les mer her

Concordia College

Moorhead, Minnesota

Concordia College ligger i Moorhead, Minnesota, og grenser til byen Fargo som ligger i Nord Dakota. Skolene i Fargo-Moorhead har til sammen nesten 30 000 studenter og har dermed et yrende studentmiljø, hyggelige professorer og ansatte og det er lett å få venner på tvers av de andre collegene i nærheten.

Les mer her

Linfield University

McMinnville, Oregon

Linfield University er et privat liberal arts college som ligger cirka en time unna Portland, i McMinnville, Oregon. Skolen har 1750 studenter, og tilbyr 55 forskjellige majors for bachelorstudenter. Sammen med Lindfield Wildcats kan du delta i - eller heie på - skolens 21 idrettslag, som bl.a. inkluderer baseball, fotball, tennis, golf og lacrosse.

Les mer her

North Park University

Chicago, Illinois

North Park University ligger i storbyen Chicago, og har rundt 2000 bachelor studenter fra USA og resten av verden. Universitetet ble stiftet i 1891 og har i mange år fokusert på være et universitet av høy kvalitet, til lav pris. Skolen er rangert høyt blant skolene i midtvesten og norske studenter ved skolen har gått videre på mastergrader både i USA og i Europa.

Les mer her

Pacific Lutheran University

Tacoma, Washington

Pacific Lutheran University (PLU)  ligger i Tacoma, Washington, og har vært et populært mål for norske studenter i mange år. Skolen har sterk tilknytting til Norge etter å ha blitt startet av norske immigranter i 1890, og over 1000 norske studenter har gått på skolen siden den åpnet. Tacoma er en mellomstor by i amerikansk størrelse, med litt over 200 000 innbyggere.

Les mer her

Peninsula College

Port Angeles, Washington

Peninsula College er et community college i Port Angeles, Washington, på den olympiske halvøya. Skolen ligger ca. to og en halv time unna Seattle og to timer unna Victoria i Canada, og er omgitt av fantastisk natur. I nærområdet er det mange muligheter for flotte turer i nasjonalparken, fisking, sykling, golf, ski og snowboard, surfing, kanoturer osv.

Les mer her

St. Francis College

Brooklyn, New York

St. Francis College ligger i Brooklyn, New York. Med sitt pulserende campusliv og nærhet til Manhattan har SFC noe for alle - 72 majors og minors på tvers av 19 akademiske avdelinger, klubber og organisasjoner, sororities og fraternities og residenshus i Brooklyn Heights. 

Les mer her

St. Olaf College

Northfield, Minnesota

St. Olaf College ble startet av norske immigranter i 1875, og er regnet som et av de “norske” universitetene i USA. Skolen ligger på toppen av en høyde i byen Northfield, litt under en time sør for Minneapolis/St. Paul og har gratis “shuttlebuss” inn til storbyen. Campus er ofte kjent som “the Hill”, og er ett av to universiteter i byen. Rivalskolen Carleton College ligger “down the Hill” og er til og med nevnt i St. Olafs kamp sang.

Les mer her

SUNY Plattsburgh

Plattsburgh, New York

State University of New York at Plattsburgh (SUNY Plattsburgh) er et fireårig universitet som går inn under SUNY paraplyen for statlige universiteter i New York. Skolen har ca. 5600 bachelorstudenter og ligger nord i staten New York, mellom fjellene Adriondacks i New York og the Green Mountains i Vermont, som begge har fantastiske skimuligheter og fjellturer. 

Les mer her

University of St. Thomas

St. Paul, Minnesota

University of St. Thomas ligger i St. Paul, Minnesota, og er Minnesotas aller største privat universitet med nesten 10 000 studenter fra 50 stater og 63 land. Hovedcampusen ligger i St. Paul, som har vokst inn i Minneapolis som er den største byen i Minnesota, og sammen er de kalt Twin Cities. Skolen tilbyr mer enn 100 majors for bachelorstudier, og 60 masterprogrammer, inkludert ingeniør, business og jus. 

Les mer her

bottom of page