top of page

Visumsponsor til internship i USA

Norge-Amerika Foreningen (NORAM) samarbeider med The American-Scandinavian Foundation (ASF) i New York, som hjelper nordmenn som visumsponsor for J-1 visum til kortere arbeidsopphold i USA - såkalte Trainee- eller Internships. ASF er godkjent av det amerikanske utenriksdepartementet som visumsponsor for denne typen program.

Denne typen opphold gir en unik mulighet til å få jobberfaring i USA, og samtidig vokse både profesjonelt og personlig ved å ta del i amerikansk arbeidsliv og samfunn. 
De som reiser til USA gjennom dette programmet blir regnet som uoffisielle ambassadører for sitt land. Etter at oppholdet er over, forventes det at deltageren reiser hjem til Norge.

Hva betyr dette?

  • J-1 visum er for personer som ønsker å oppholde seg midlertidig i USA for å få arbeidserfaring, enten som intern eller trainee.

  • Les reglene nøye, og ta kontakt med ASF om det er noe som er uklart. For å oppfylle kravene må du være nåværende student eller ha fullført studiene innen de siste 12 månedene

  • Du må selv finne jobb. Hverken NORAM eller ASF kan hjelpe med dette.

  • Merk at det kan være lange ventetider hos ambassaden, så det lønner seg å sette i gang visumprosessen så tidlig som mulig.

  • Det kan ta opp til 8 uker å søke om visa sponsorship.

  • ASF er visumsponsor, men søker ikke om visum for deg. Du står selv ansvarlig for denne delen av prosessen. 

Hvordan går jeg fram?

1. Finn en stilling hos et selskap i USA

2. Ta kontakt med ASF, eller fyll ut søknad her. Dersom din søknad innvilges vil du få dokumentasjonen du trenger for å søke om visum.

3. Søk om visum 

Visumkostnader

Selv om ASF er visumsponsor må du betale for visumet selv.

 

ASF application fee: USD 100

ASF program fee: 

0-3 MONTHS      USD 750

3-6 MONTHS      USD 1000

6-12 MONTHS    USD 1500

12-18 MONTHS  USD 2000

I tillegg til prisene ovenfor må du betale en SEVIS fee og visa application fee til ambassaden. Du finner informasjon om visum her. 

Informasjon og kontaktinformasjon:

Informasjon og søknad finner du her: The Exchange Visitor (J Visa) Program
Kontakt the American-Scandinavian Foundation: apply@amscan.org

bottom of page